Beat your Barriers
Gave buitentrainingen voor iedereen op elk niveau!

De Nulmeting

Iedere reis begint met een 1e stap. Maar welk doel je ook hebt, het is belangrijk om te weten waar je op dit moment staat. Dat is de enige manier om op een verantwoorde manier naar die doelstelling toe te werken. Onze nulmeting bestaat uit 3 stappen:

  1. Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) scan. Hierbij wordt de lichaamssamenstelling gemeten
  2. Basal metabolic Rate (BMR, basale metabolische stofwisselingssnelheid) bepaling middels de herziene Harris en Benedict methode. Dit is om de huidige caloriebehoefte in kaart te brengen
  3. Inspanningsmeting. Om het huidige fitheidsniveau te meten en een gericht trainingsschema op maat te maken
  4. Voedingsschema op basis van de caloriebehoefte die bij jouw specifieke doelstelling hoort


Hier de uitkomst van de BIA scan, 2 maart 2020:

Voor de BMR bepaling maken wij gebruik van de herziene Harris en Benedict methode, dit is 1 van de meest betrouwbare en eenvoudige manieren om jouw caloriebehoefte te bepalen. Hier zijn verschillende calculators voor op internet te vinden, onder andere hier: https://happyhealthy.nl/bmr-berekenen/, maar de formule werkt als volgt:

Voor mannen:
66,4730 + (13,7516 x gewicht in kg) + (5,0033 x lichaamslengte in cm) – (6,7550 x leeftijd in jaren).

Voor vrouwen:
655,0955 + (9,5634 x gewicht in kg) + (1,8496 x lichaamslengte in cm) – (4,6756 x leeftijd in jaren).

Daarna vermenigvuldig je deze waarde met jouw huidige inspanningsniveau en jouw doelstelling. Met zijn huidige inspanningsniveau gekoppeld aan de doelstelling om 10 kilo af te vallen komt Rob op een dagelijks verbruik van 2467 kcal. Bert heeft hele andere waarden als input, maar komt op ongeveer hetzelfde dagelijkse verbruik uit, namelijk 2379 kcal. 

Bij de inspanningsmeting hebben we ervoor gekozen om deze te doen onder de omstandigheden waaronder we ook zullen gaan sporten. Rob heeft de inspanningsmeting binnen op de fiets gedaan volgens het Energy2Control protocol en Bert heeft deze buiten hardlopend gedaan, ook volgens het Energy2Control protocol.  Hier de uitkomsten van deze metingen, met de bijbehorende trainingsschema's:

Voor iedereen is dit schema anders, omdat de belastbaarheid van iedereen anders is. Een inspanningsmeting doen voordat je met een trainingsschema begint is daarom altijd verstandig. Dan weet je zeker dat je op het goede niveau traint en de kans op blessures is daarmee aanzienlijk kleiner.

Voor onze voedingsschema's maken wij gebruik van www.eatthismuch.com. Dit is een overzichtelijke site, waar op basis van het metabolisme en voedingsvoorkeuren een voedingsschema op maat wordt gegenereerd. Hier een voorbeeld van een voedingsschema voor een dag, waarbij er geen voedingsrestricties zijn. Het complete menu, daarna ingezoomd op de high protein omelet + de bereiding, met daarna de macro- en micronutriënten:

Het is met Eat This Much ook mogelijk om te kiezen voor een: Paleo, Vegetarisch, Veganistisch, Ketogeen en Mediterraans voedingsschema, voor iedereen wat wils dus!

We hopen dat dit jullie inzicht heeft gegeven hoe je op een goede verantwoorde manier met jouw gezondheid aan de slag kan, maar heb je nog vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina.

Rob & Bert

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram